Hvem er vi?

Esbjerg Brass Band blev stiftet i 1976 og har altid arbejdet for at spille med størst mulig kvalitet.

Orkesteret bestræber sig hele tiden på at højne det musikalske niveau, b.la. gennem ansættelse af professionel dirigent, afholdelse af spilleweekender samt brug af gæsteinstruktører.

Repertoire

Repertoiret spænder bredt: Den seriøse, men koncertvenlige engelske brass band musik, klassiske transskriptioner, kendte melodier i arrangementer for brass band, nyere populære toner samt naturligvis kendte koncertmarcher.

Enkelte numre vil kunne udføres som soliststykke med orkesterledsagelse. Dansk musik er også at finde på repertoiret, enten som originale værker eller i arrangementer.

Dirigent

Dirigent for Esbjerg Brass Band er Peter Vogel, som tiltrådte stillingen august 2014.  Peter Vogel er uddannet i musikvidenskab på Aarhus Universitet, og har beskæftiget sig særligt med direktion. Han har dirigeret en lang række kor og orkestre i amatørmusiklivet, både symfoniorkestre og brass bands, senest Holstebro Brass. Derudover har han undervist i musikteori og hørelære, bl.a. de seneste 6 år på OrkesterEfterskolen i Holstebro.

Orkesterprøver

Orkesterprøver finder sted hver tirsdag, klokken 19.15-22.00 på Præstegårdsskolen, Søndervangen 18, 6700 Esbjerg.

Diverse

Med nogle års mellemrum rejser orkestret på turné.

Tidligere rejser er gået til England, Ungarn, Tjekkiet samt Færøerne.

Esbjerg Brass Band er organiseret under:

information2Musisk oplysningsforbund (MOF) http://www.mof-esbjerg.dk

Musik og ungdom (M&U) http://www.musik-ungdom.dk/

Dansk Amatør Orkesterforbund (DAO) http://daonet.dk